новини

Архив новини, стр. 66

  • Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК: Таксите са адекватни на средата


    Банките сменят периодично тарифите си и целта им не е непременно да печелят от таксите. Ако е малка сумата, те не събират такси
    Таксите зависят от банкоматите. Когато обаче се тегли от банката издател, не се събират такси. В България са най-ниски таксите. Но те не се увеличават или намаляват просто така.
    За различните операции се събират различни такси. Банките сменят периодично тарифите си и целта им не е непременно да печелят от таксите. Ако е малка сумата, те не събират такси. Има презумпция за събиране на таксите.
    В България таксите са по-ниски, но и стандартът на живот е по-нисък. Таксите, които се събират у нас, са адекватни на средата.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, председател на АББ и изпълнителен директор на банка ДСК: Стремежът ни е да задържим лихвите на сегашните нива


     Людмила КУЮМДЖИЕВА
     
    Ролята на банките ще расте при кандидатстване по европрограми, в оценяването на проектите, на паричните потоци и предоставянето на кредити
    - Г-жо Маринова, според мнението на различни банкери приетият Закон за потребителските кредити може да доведе до ново покачване на лихвените нива заради възможността клиентите да се откажат от заема до 14 дни без наказателна лихва. Има ли такава опасност?
    - Среднопретеглените лихви по депозитите и кредитите за фирми и домакинства за последните две години са пазарно формирани и не могат да бъдат наречени "необосновано високи". Данните на БНБ показват, че за август лихвите по новоотпуснатите жилищни кредити са достигнали най-ниските си нива от две години насам.

    Прочети повече
  • Банка ДСК - с нови предложения за Интернет банкиране

    От 15 ноември 2010 г. клиентите на Банка ДСК могат да се възползват от възможността за издаване на дебитна карта и откриване на разплащателна сметка чрез Интер-нет банкирането ДСК Директ, съобщиха от кредитната институция. Потребителите на ДСК Директ имат възможност да си издадат основна и допълнителна дебитна карта Maestro, VISA Electron, MasterCard Space, VISA Space, Virtual MasterCard или Virtual VISA чрез ДСК Директ.
    Мусала софт ще предлага решения за виртуализация на VMware
    Софтуерната компания, специализирана в интеграция на бизнес приложения и системи, системи за бизнес анализ и отчитане, миграция и автоматизирано софтуерно тестване, Мусала Софт Прочети повече

  • Банка ДСК: отвъд традицията

    Новият дом на Банка ДСК е долепен на калкан до историческата й сграда на ул. "Московска" 19, като е търсен съзнателно рязък архитектурен контраст със стилната класическа стара сграда. Постигнат е с премереното строго излъчване на пристройката чрез балансирането на нейния обем в стъклени и плътни, прорязани с отвори каменни плоскости. Конструкцията е монолитна, стоманобетонна. Външните зидове са изпълнени от 30-сантиметров бетон, а всички вътрешни прегради са от гипсокартон с минерална вата за звукоизолация и остъклени алуминиеви прегради. Дограмата е алуминиева – със стъклопакет, и окачена алуминиева, а вътрешната дограма е фурнирована.
    Особена красота на новата сграда на Банка ДСК придава нейният терасовиден етаж над кота корниз.

    Прочети повече
  • The Banker определи ДСК за Банка на годината

    Банка ДСК, с главен изпълнителен директор Виолина Маринова, бе обявена за „Банка на годината в България" в традиционната годишна класация „Награди 2010 за банка на годината", на британското списание The Banker .
    Наградите за 2010 г. се присъждат за последователно успешно представяне на банките в трудните кризисни времена. Те се основават на подробна и разнообразна информация, включваща информация за растежа, конкретни данни за цялостното представяне на банката, водещи инициативи, предприети през последните 12 месеца в областите на технологичното обновяване, сливанията и/или въвеждането на пазара на нови продукти.
    В глобалното класиране за Банка на годината бе избрана Standard Chartered, която бе обявена още за най-добра банка на Азия.

    Прочети повече
  • Абонирана за успеха


    Валерия Стойкова
     
    За Банка ДСК и нейната шефка Виолина Маринова всяка година е успешна. "Банката на народа", както е известна бившата спестовна каса, и сега е много популярна сред дребните (и по-едри) вложители и кредитополучатели.Затова никой не се изненада, когато това лято трезорът обра традиционните награди на вестник "Пари" за най-ефективна банка, както и голямата награда за годината.Няма приз в България, с който Виолина Маринова да не е удостоена поне два-три пъти. Когато трезорът беше купен от унгарската ОТП, тя бе "абонирана" и за техните призове. Още от първия ден новите собственици бяха силно впечатлени от професионализма, личните качества и стабилността на единствената жена тогава в управленския екип на българския трезор.

    Прочети повече
  • ДCK стана Банка на годината

    Банка ДСК с главен изпълнителен директор Виолина Маринова бе обявена за „Банка на годината в България" в традиционната годишна класация „Награди 2010 за банка на годината" на британското списание The Banker. Наградите се присъждат за последователно успешно представяне на банките в трудните кризисни времена. Те се основават на информация за растежа, конкретни данни за цялостното представяне на банката, водещи инициативи, предприети през последните 12 месеца в областите на технологичното обновяване и въвеждането на пазара на нови продукти.

    Прочети повече
  • ДСК с приз "Банка на годината в България"


    Банка ДСК бе обявена за "Банка на годината в България" в конкурса "Награди 2010 за банка на годината", организиран традиционно от британското списание The Banker, съобщиха от трезора. Специализираното списание е част от Групата "Файненшъл таймс". Отличията за 2010 г. се присъждат за последователно успешно представяне на банките в трудните кризисни времена. Те се основават на подробна и разнообразна информация, включваща информация за растежа, конкретни данни за цялостното представяне на банката, сливанията и/или въвеждането на пазара на нови продукти. Като един от победителите в конкурса Банка ДСК получава статуетка на Брендън Брекън - основател през 1926 г.

    Прочети повече
  • Банка ДСК бе обявена за „Банка на годината в България" в конкурса „Награди 2010 за банка на годината"

     Банка ДСК бе обявена за „Банка на годината в България" в конкурса „Награди 2010 за банка на годината", организиран традиционно от британското списание The Banker. Като един от победителите „Банка ДСК" получава статуетка на Брендън Брекън - основател през 1926-а на The Banker и председател на борда на директорите на „файнен-шъл таймс" от 1945 до 1958 година. А също така грамота, подписана от издателя и главния редактор на списанието, както и правото да използва специално изработено лого „Банка на годината" във всички свои рекламни и маркетингови материали.

    Прочети повече
  • ДСК стана банка на годината в България

    Банка ДСК е обявена за банка на годината в България в традиционната годишна класация „Награди 2010 за банка на годината" на британското списание The Banker . Главен изпълнителен директор на отличения трезор е Виолина Маринова.
    Наградите за 2010 г. се присъждат за последователно успешно представяне на финансово-кредитните институции в трудните кризисни времена. Те се основават на подробна и разнообразна информация, включваща информация за растежа, конкретни данни за цялостното представяне на банката, водещи инициативи, предприети през последните 12 месеца в областта на технологичното обновяване, сливанията и/или въвеждането на пазара на нови продукти.

    Прочети повече
  • Виолина МАРИНОВА, гл. изп. директор на Банка ДСК и председател на Асоциацията на банките: Банките не са спирали да застраховат

    Банките не са спирали да застраховат. Заедно с кредитните продукти ние предлагаме и застраховка. Важно е клиентът да има застраховка, защото тя дава сигурност за различите рискове - безработица, трайна злополука. Различни застрахователни рискове, които, от една страна, подпомагат клиента, а от друга страна - банката. Застраховките намаляват риска.
    При предлагането на застраховки
    банките получават застрахователни премии от самата
    застрахователна компания. В Банка ДСК ги разпределяме на служителите, които са реализирали продажбите. По този начин ги стимулираме.
    Основната цел при предлагането на застраховки обаче не е да се увеличава печалбата на банката.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, председател на АББ и изпълнителен директор на Банка ДСК: Ако икономиката функционира добре, лихвите ще падат още

    Не очаквам силно оживление в жилищното кредитиране, защото спекулативните сделки са преустановени и се теглят заеми само за собствени нужди
    Виолина Маринова е председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България и главен изпълнителен директор на Банка ДСК. Завършила е специалност финанси и кредит във ВФСИ "Д. Ценов", Свищов, през 1977 г. Специализирала е комплексно банково обслужване на населението от ДСК (1986 г.) в УНСС, София, и мениджмънт, маркетинг, бизнес комуникации; финанси и счетоводство в Института по мениджмънт и маркетинг, София.
    - Г-жо Маринова, какво е състоянието на банковия сектор и какви са очакванията ви за развитието на бранша през 2011 г.

    Прочети повече
  • Мамят с фалшиви имейли от името на Банка ДСК

      
    Разпространяваните е-mail съобщения, които подканват към отваряне на линк, водещ към уеб страница, наподобяваща тази на Банка ДСК, са опит за измама, съобщиха от трезора. Банката не изпраща e-mail съобщения с линкове на сайтове, в които да се въвежда лична информация като потребителско име и парола за достъп до интернет банкиране, или данни за банкова карта като номер, PIN, дата на валидност или CVV/CVC.

    Прочети повече
  • Банка ДСК предупреди за измама

     
    Ако получите на електронната си поща съобщение, което приканва да отворите линк към уебстраница, наподобяваща интернет банкирането на ДСК, е опит за измама. За това предупредиха от банката вчера. Оттам съветват да не въвеждате потребителски данни и конфиденциална информация на подобни страници.ДСК никога не изпраща линкове на сайтове, в които да се въвежда информация, категорични са от банката.

    Прочети повече
  • Имотите отново стават изгодни за инвестиция


    Незапомнено ниските цени на жилищата от времето на бума през 2007 г., стабилизирането на наемите и непрестанното падане на лихвите по банковите депозити отново превръщат имота в атрактивна инвестиция, твърдят брокери.

    Прочети повече
  • ДСК предлага услугата cash back и в селата

      
    Банка ДСК започва да предлага услугата cash back в някои от малките населени места, съобщиха от финансовата институция. Инсталираните ПОС терминални устройства на Банка ДСК в съответни търговски обекти в населеното място позволяват заедно с плащането на закупената стока чрез него да се изтеглят и до 50 лева в брой за всяко плащане с банковата карта. При плащане на стока с банкова карта на ПОС, банката не удържа никакви такси от своите картодържатели, а при теглене на пари в брой, таксата е по-ниска от тегленето от банкомат.

    Прочети повече
  • Банка предупреждава за измамници

    Банка ДСК предупреждава за опити за измама с помощта на електронна поща, съобщиха от финансовата институция. От банката обясниха.че са констатирани опити за подвеждане на потребителите чрез интернет. Има случаи, при които до клиентите на дружеството пристига имейл, който ги подканва към отваряне на линк, водещ към уеб страница, наподобяваща техния сайт. При получаването на такова съобщение потребителите се насочват към друга страница, в която да се регистрират и да въведат някакви лични данни или друга конфиденциална информация, предупредиха от ДСК.

    Прочети повече
  • Отличие за изпълнителния директор на Банка ДСК Мирослав Вичев


    Отличие за цялостен принос в развитието на информационните и комуникационните технологии получи Мирослав Вичев, изпълнителен директор на „Банка ДСК" и председател на УС на Клуба на ИТ мениджърите в България, от ICT Media. Церемонията се състоя на 23 февруари в столичния хотел „Шератон".

    Прочети повече
  • При кредит може сами да изберете застраховател

    Ще е по-евтино, ако е партньорът на банката
     
    Когато се тегли кредит, банките предлагат възможност за сключване на застраховка "Живот". Става дума за два отделни договора - за кредит с банка и за застраховка със застрахователно дружество.
    Банката може да бъде застрахователен агент на дадено дружество, обяснява Диана Андонова, директор на дирекция "Правна" в Банка ДСК. Тя се вписва във водения от Комисията за финансов надзор регистър и посредничи между застрахователя и кредитополучателя, т.е. става дистрибутор на услугата. Това означава, че клиентът не трябва да ходи в офис на застрахователя. всички документи се подписват в банката.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon