новини

Архив новини, стр. 73

  • Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК: Обновяването на емблематични сгради е част от обществения ни принос

    В момента преустройваме сгради - паметници на културата, във Варна, Банкя и Велики Преслав
    - Г-жо Маринова, позволете най-напред да Ви поздравим с удостояването с орден „Стара планина" първа степен! В последните години Банка ДСК реализира инвестиции в реставрацията и адаптацията паметници на културата и архитектурни шедьоври в София и Русе. Какво ви мотивира да правите подобни устойчиви вложения в консервацията и реставрирането на стари сгради на Банка ДСК в страната? - Банка ДСК е най-разпознаваемата марка в българския банков сектор. Немалка част от високия й имидж е и нейната визуална идентичност, запомнящите се фасади, унифицираната визия на банковите салони.

    Прочети повече
  • Банка ДСК излезе първа по печалба

    Банка ДСК е най-печелившата в страната, показват данните на БНБ. За първите шест месеца на 2013 г. банката, ръководена от Виолина Маринова, успя да реализира печалба от 127,23 млн. лв. Така трезорът измести от първото място Уникредит Булбанк, която отчете 65,19 млн. лв. печалба.
    Данните излизат дни преди 60-годишния юбилей на Маринова. Пред „Преса" тя обясни, че няма кой знае какъв сериозен ръст на печалбата, като първото място най-вероятно се дължи на провизиране на средства от страна на другите банки.
    Виолина Маринова обяви, че ще празнува юбилея си на 6 август два пъти. „Ще се съберем с колегите от банката и с мои приятели. После ще направя втори празник с най-близките си", допълни тя.

    Прочети повече
  • Мисия банкер

    Виолина Маринова е посветила живота си на една кауза - Банка ДСК. След повече от 40 години работа в Касата на народа, е предложена от Министерски съвет за орден "Стара планина", първа степен. Отличието е заради изключителния й принос за укрепването и реформирането на българската банкова система. Признанието съвпада и с 60-годишния й юбилей, който тя празнува на 6 август. Родена е в София, но е отгледана в Пловдив от баба си и двете й сестри, които не били семейни. Едната от лелите й работела в банка, така че Виолина от малка посещавала често пловдивския клон на БНБ. Майка й е арменка, а баща й - българин. Започва работа в бившата спестовна каса два дни, преди да навърши 18 г.

    Прочети повече
  • Отличия

    Диана Митева, изпълнителен директор на Банка ДСК,  грабна приза за банково управление на годишните награди „Атанас Буров". Премиерът Пламен Орешарски присъства на церемонията.

    Прочети повече
  • И победителите са...

    Изпълнителният директор на Банка ДСК Диана Митева и на машиностроителната компания „ЗММ Сливен" Георги Добрев са новите носители на наградата „Атанас Буров". Призовете за тази година бяха връчени на церемония в четвъртък вечерта от миналогодишните им носители - директора на „Булстрад" Румен Янчев и председателя на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев. На церемонията бяха още премиерът Пламен Орешарски и управителят на БНБ Иван Искров.
    Митева получи наградата в категорията „Банково и финансово управление", а Добрев - за „Индустриално управление". Митева е изпълнителен директор на втората по големина банка в страната от 2003 г.

    Прочети повече
  • Диана Митева получи приза „Буров"

    Със стилна церемония, украсена с най-високо институционално присъствие, фондация „Атанас Буров" връчи на 30 януари традиционните си награди за финансов и индустриален мениджмънт за 2013-а. Събитието събра в зала „Триадица" на Гранд хотел „София" финансовият и бизнес елит на България. А приветствени слова поднесоха премиерът на България Пламен Орешарски и управителя на БНБ Иван Искров.
    При откриването на церемонията председателят на управителния съвет на фондацията Виолина Маринова припомни, че наградите се присъждат от настоятелите на фондацията. Те избират между мениджъри с безспорна репутация и авторитет в професионалните среди, допринесли както за развитието на компаниите, които управляват, така и за икономиката на държавата.

    Прочети повече
  • Шефка на Банка ДСК взе „Буров"

     
    Новите носители на наградите на фондация „Атанас Буров" за банково и индустриално управление са Диана Митева, изпълнителен директор на Банка ДСК, и Георги Добрев, изпълнителен директор на завода за металорежещи машини в Сливен. Призовете бяха обявени и връчени в четвъртък вечерта в присъствието на премиера Пламен Орешарски и управителя на БНБ Иван Искров на тържествена церемония в грандхотел „София".
    Фондация „Буров" е учредена през 1992 г. с мисията да съхранява и развива българските банкерски традиции и да подпомага развитието на банковото и финансовото дело в България.

    Прочети повече
  • Диана Митева с приз „Буров"

    Диана Митева с приз „Буров", наградата й връчи Румен Янчев

    Прочети повече
  • Високотехнологично предложение от ДСК

    ДСК реагира с нововъведение на новината, че е отбелязан ръст от 73.5% при употребата на смартфони в страната за 2013 г. При над половин милион притежатели на таблети банката предлага ново решение за своите клиенти - като допълнение на Android, iOS и Windows 8 смартфони, Windows и iPad таблети, собствениците на Android таблети също може да свалят приложението за мобилно банкиране DSK Smart HD. С това допълнение в Google Play Store Банка ДСК реализира пълната планирана гама от смарт-устройства, които може да инсталират и да ползват новото приложение.

    Прочети повече
  • Главният изпълнителен директор на „Банка ДСК" Виолина Маринова бе наградена от унгарското правителство с ордена „Златен кръст за заслуги към Унгария"

    Главният изпълнителен директор на „Банка ДСК" Виолина Маринова бе наградена от унгарското правителство с ордена „Златен кръст за заслуги към Унгария". Той бе връчен от заместник държавния секретар на Унгарската република Петер Винтермантел на 14 март в посолството на страната в София в присъствието на членове на управителния съвет на БНБ, на ръководството на „Банка ДСК" и на Асоциацията на банките в България.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова с унгарска държавна награда

     
    Виолина Маринова, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, беше удостоена с наградата „Златен кръст за заслуги към Унгария". Наградата се връчва за приноса на г-жа Маринова за подкрепата на двустранния културен обмен и в знак на признание за приноса й в популяризирането на унгарската култура в България. Указът е подписан от президента на Унгария Янош Адер.
    Наградата бе връчена в тържествена обстановка в посолството на Унгарската република в София от Петер Винтермантел, заместник държавен секретар. В своето обръщение той подчерта предизвикателствата пред разпространението на езиците и културите на по-малки нации.

    Прочети повече
  • Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова е удостоена с наградата "Златен кръст за заслуги към Унгария"

    Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова е удостоена с наградата "Златен кръст за заслуги към Унгария". Отличието се връчва за приноса на мениджъра на финансовата институция, която е част от унгарската група OTP, за подкрепата на двустранния културен обмен и като израз на признание за приноса й в популяризирането на унгарската култура в българия. Наградата беше връчена в посолството наУнгарската република в София от заместник държавния секретар на страната Петер Винтермантел, който подчерта в обръщението си предизвикателствата пред разпространението на езиците и културите на по-малки нации.

    Прочети повече
  • Мащабни проекти, свързани с картовите системи, отпускането на кредити и сигурността, ангажират ИТ екипа на Банка ДСК

    Финансовата институция работи паралелно по въвеждането на нова картова система, сертифициране по стандарта PCI DSS и въвеждане на нови решения, автоматизиращи процесите по оценка
    на искания за кредити
    Банка ДСК вече години наред е сред институ-ииите, демонстриращи висока активност при въвеждането на нови информаиионни решения и технологии. През последната година работата на нейното ИТ подразделение продължава да бъде все така динамична. В края на октомври банката завърши успешно внедряването на нова система 3а техническа поддръжка (HelpDesk), осигуряваща по-качествено обслужване на потребителите на ИТ услуги (виж СЮ 11/2013), а месеи по-късно нейната платформа 3а електронно банкиране бе допълнена с ново мобилно приложение (виж СЮ 11/2013).

    Прочети повече
  • Плащаме местни данъци с ДСК Директ

     
    Банка ДСК предлага удобни и лесни възможности за плащане на данъците за недвижим имот и за кола, както и таксите за смет и за притежаване на куче към бюджета на Столична община. Те може да се платят във всеки офис на банката в страната, а клиентите, които имат разплащателна сметка, могат да го направят през платформата за електронното банкиране ДСК Директ. През ДСК Директ може да се проверят и дължимите суми от съсобствениците в съответната партида. Плащането през ДСК Директ се отразява в реално време, което позволява шофьор да плати дистанционно чрез ДСК Директ от свое смарт устройство данък МПС дори по време на годишен технически преглед.

    Прочети повече
  • Банкоматите на Банка ДСК стават офиси на Moneygram

    Българите, които работят в чужбина, имат от днес още една възможност да изпратят пари на близките си в България. Moneygramm и Банка ДСК представиха днес пред журналисти новата си съвместна услуга „Получаване на парични преводи на банкомат". Тя предоставя на клиентите на двете компании възможността да изпратят пари от която и да е точка по света до България, които да бъдат изтеглени директно от банкомат на банката в цяла страна. Условието: получателят на паричния превод да има разплащателна сметка в лева в банката. Така при получаване на превод от чужбина чрез Moneygramm всеки клиент на двете компании може да отиде до избран банкомат, да въведе пин кода на картата си, както и номера на превода, който очаква, след което да изтегли цялата или част от сумата.

    Прочети повече
  • MIT развитието сe нуждае от добро дългосрочно планиране

    Юрий Генов, ръководител на управление "Развитие и внедряване на ИТ системи, Банка ДСК
    Малко са финансовите институции у нас, които помнят времето, в което всички процеси успешно са били реализирани без каквито и да било ИТ системи и компютри. Всеки, който има честта да работи в една от тях, може да оцени колко преходни са технологиите, заместили днес счетоводните книги и писалките Въпреки че навлизането на ИТ във всеки процес в нашето ежедневие продължава, днес наличието на ИТ услугите се приема 3а даденост и тяхното развитие във финансовия сектор напоследък се предопределя от развитието на другите бизнес или обслужващи звена и все по-малко от промените в самата ИТ индустрия.

    Прочети повече
  • MoneyGram и Банка ДСК направиха възможно тегленето на парични преводи от банкомат

    България е пазар, който в немалка степен се захранва от парични преводи от чужбина. На тези средства разчитат много потребители, за които е важно да имат достъп до тях по всяко време. Затова и международната компания за парични преводи MoneyGram избра именно нашата страна, за да въведе за първи път в Европа своята нова услуга – теглене на паричен превод от банкомат. Компанията прави това в партньорство с Банка ДСК. Услугата е лесна за използване – протича като стандартно теглене от банкомат, просто след Теглене потребителят трябва да избере Други услуги, след което MoneyGram трансфер, да приеме условията и да въведе PIN кода си и референтен код.

    Прочети повече
  • „Мъниграм" и Банка ДСК пускат съвместна услуга за парични преводи през банкомат

    „Мъниграм" и Банка ДСК пускат съвместна услуга за парични преводи през банкомат. Така българите ще могат да получават по-лесно пари от близките си по цял свят, заяви Раду Пожога, регионален мениджър на „Мъниграм" за Румъния и България.

    Прочети повече
  • Пари от чужбина до твоя банкомат

    Българите, работещи 6 чужбина през 2013г. са превели на семействата си 8 родината 1.6 млрд. долара. За да отговори на нарасналото търсене, Банка ДСК 8 сътрудничество с MoneyGram предостави на клиентите си нова услуга - „Получаване на парични преводи на ATM". От нея може да се възползва всеки притежател на дебитна карта от ДСК.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon